Onko sinulla Raynaud’n ilmiö?

Raynaud’n ilmiö on hyvin ärsyttävä sairaus, jossa sormet tai varpaat voivat palella ja puutua. Oireet voivat johtua äkillisestä kylmyydestä, stressistä, tunteista tai tiettyjen lääkkeiden, kuten beetasalpaajien, käytöstä. Kehosi reagoi näihin muutoksiin pienillä valtimoilla, jotka kramppaavat tilapäisesti, jolloin veren virtaus hiusjaloissa vähenee. Kapillaareja on muun muassa sormissa ja varpaissa. 

Tällaisessa kohtauksessa varpaat ja sormet muuttuvat ensin valkoisiksi, sitten sinisiksi ja sitten punaisiksi tai violeteiksi.

Epäiletkö, että sinulla on Raynaudin oireyhtymä? Tee sitten Raynaudin itsetesti. Vaikka tauti ei ole vaarallinen, on hyvä käydä yleislääkärissä, jotta voidaan selvittää, onko sinulla jokin perussairaus. 

Vinkkejä kylmiin käsiin ja jalkoihin

Se on avoin ovi, mutta parasta, mitä voit tehdä, jos sinulla on Raynaud’n tauti, on pitää kädet ja jalat lämpiminä. Jopa päivinä, jolloin ei ole niin kylmä. Kylmien pintojen koskettaminen voi jo laukaista kohtauksen, joten lämpöhansikkaiden käyttäminen (jopa sisätiloissa) voi helpottaa monien ihmisten oloa. 

Lisäksi voit yrittää tutkia, mitkä tilanteet laukaisevat kohtaukset. Onko se stressiä tai ahdistusta? Yritä sitten välttää niitä mahdollisimman paljon. Tulevatko oireet esiin tiettyjen toimien aikana työnteon aikana? Keskustele sitten työnantajasi kanssa siitä, mitä muutoksia ja mukautuksia on mahdollista tehdä. 

Tiesitkö, että on olemassa myös lääkkeitä, jotka pahentavat kylmiä käsiä ja jalkoja? Esimerkkinä voidaan mainita beetasalpaajat, jotka ovat korkean verenpaineen lääke. Kerro aina yleislääkärille, että sinulla on Raynaud’n oireyhtymä, ennen kuin hänelle määrätään hoitoa. 

Vinkkejä Raynaud’n ilmiö:

  • Pukeudu aina lämpimästi, mieluiten kerroksittain, jotta voit helposti ottaa villatakin päälle tai pois. Jopa silloin, kun ulkona on kuuma. 
  • Harkitse myös lämmitettyjä vaatteita, kuten lämmitettyä kehonlämmitintä, lämmitettyä liiviä tai lämmitettyjä housuja.
  • Käytä käsineitä tai ainakin varmista, että sinulla on ne mukanasi. Voit käyttää ohuita käsineitä myös sisätiloissa. Tunnettuja ovat hopealangalla varustetut käsineet, mutta tehokkaampia ovat ehkä paristoilla varustetut lämmitetyt käsineet. 
  • Osta villasukat tai investoi sähkölämmitteisiin sukkiin.
  • Lopeta tupakointi, sillä se ei ole hyväksi aluksillesi.
  • Yritä suunnitella mahdollisimman paljon liikuntaa päivittäisiin aktiviteetteihisi.
  • Vältä ahdistusta ja stressiä
  • Onko sinulla vähintään 2 kertaa päivässä valkoiset sormet ja/tai varpaat? Jos näin on, kysy lääkäriltäsi, voisitko käyttää Nifedipine-lääkettä.

Mitkä käsineet on paras ostaa?

On ihmisiä, jotka hyötyvät hopealangalla varustetuista käsineistä, mutta valitettavasti tämä ei päde kaikkiin. Hyvä ratkaisu on käyttää sähkölämmitteisiä käsineitä. Kuten lämmitetyt käsineemme HeatPerformance Ultra thin. Nämä käsineet luovuttavat 30 sekunnissa 50 °C lämpöä.

Kangas on tarpeeksi ohutta, jotta käsine ei rajoita sinua toiminnoissasi talossa ja sen ympäristössä, työskentelyssä, nostamisessa, tarttumisessa, kaikki on mahdollista näillä käsineillä. Lämpöjohtimet ovat kämmenselässä ja sormien yläosassa, joten voit tarttua mihin tahansa ilman huolta vahingoittumisesta. Se on myös erittäin käytännöllinen; akku ei ole tielläsi, koska se on hyvin pieni.

Peukalossa ja etusormissa on erityinen kosketusnäyttökangas, joten vaikka tartut puhelimeen, voit pitää hanskat käsineissäsi.

Käsineet ovat tarpeeksi ohuet, jotta ne voi pujottaa omien käsineiden alle, mikä suojaa sinua ulkona kylminä talvipäivinä.

Osta ohuet HeatPerformance® THIN -käsineemme täältä.

Mitkä sukat tai pohjat on parasta ostaa?

Ihanan lämpimiä jalkoja varten olemme koonneet hienon malliston lämmitettyjä sukkia ja lämmitettyjä pohjallisia.

Se, minkä valinnan haluat tehdä, on henkilökohtainen asia. Löydät sukka- ja pohjakohtaiset ominaisuudet selkeässä kaaviossa sivulta Miten lämmitettävät tuotteemme toimivat? Meillä on esimerkiksi eri paksuisia pohjia, joista kukin tuottaa omaa tehokasta lämpöään, eri paksuisia sukkia, kaukosäätimellä tai ilman kaukosäädintä. Myös hinta on tärkeä näkökohta, sillä sähkölämmitteiset sukat ja pohjat eivät ole halpoja. Mutta monille ihmisille se on investoinnin arvoinen.