kylmät kädet

Haluaisitko mieluummin nostaa lämmitystä asteen verran koko ajan? Ovatko kädet kylmät jo tunnin työpöydän ääressä istumisen jälkeen? Entä haluatko mieluummin kietoa kätesi teekupin ympärille lämmittääksesi niitä? Et ole ainoa. Tutkimusten mukaan 31 prosenttia naisista ja 6-7 prosenttia miehistä kärsii säännöllisesti kylmistä käsistä. 

Haluat tietysti tietää, miten päästä eroon tästä mahdollisimman pian. Mutta ensin kerromme hieman lisää sen alkuperästä ja syystä. Kuka tietää, saatat kärsiä jostakin perussairaudesta, sillä loppujen lopuksi ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito!

Miten kylmät kädet syntyvät?

Kylmät kädet tai kylmät jalat, kaikki liittyy huonoon verenkiertoon. Verenkierron heikkeneminen voi johtua verisuoni-, reuma- tai kilpirauhashäiriöstä, autoimmuunisairaudesta tai Raynaud’n oireesta. Useimmissa tapauksissa ei kuitenkaan ole mitään vikaa, ja kärsit vain huonosta verenkierrosta, koska on kylmä. 

Kun on kylmä, kehosi ensimmäinen reaktio on suojella elintärkeitä elimiäsi, kuten sydäntäsi ja keuhkojasi, ja pitää ne lämpiminä. Valitettavasti tämä tapahtuu muun kehon verenkierron kustannuksella, ja huomaat sen ensimmäisenä raajoissa eli varpaissa ja sormissa. 

Miksi palelen aina niin nopeasti?

Kerroimme juuri, että verenkierrolla on suuri merkitys. Jos veresi kiertää kunnolla, et kärsi kylmistä sormista. Mutta miksi joidenkin verenkierto on heikentynyt ja toisten verenkierto on hyvä? Ensinnäkin tämä liittyy siihen, oletko mies vai nainen. Naiset todella ovat todennäköisemmin kylmiä.

Miksi miehet ja naiset riitelevät aina termostaatista? Tähän on tärkeä evolutiivinen syy. Naiset on ohjelmoitu kokemaan kylmyys eri tavalla, ja tässä on syy siihen.

Tutkimusten mukaan naisten ihanteellinen työskentelylämpötila on 24-25 astetta ja miesten 21,5-22,5 astetta. Syynä ovat erilaiset hormonit ja ruumiinrakenne. Haluatko tietää, millaista se on? Tarkista sitten alla olevat välilehdet. Löydät myös muita mahdollisia syitä, miksi sinulla on taipumus kylmiin käsiin.

Aiheuttaa kylmät kädet

HORMONITASAPAINO

estrogeenitaso nainenEnsinnäkin naisilla on erilaiset hormonit kuin miehillä. Estrogeenihormoni tekee kapillaareista herkempiä lämpötilalle. Syklin aikana on siis todennäköisempää, että sinulla on kylmät kädet tiettyinä aikoina. Vaihdevuodet eivät ole asia, jota naiset yleensä odottavat innolla, mutta siinä on pieni hyvä puoli: koska elimistösi tuottaa vaihdevuosien jälkeen noin 60 prosenttia vähemmän estrogeenia, kärsit kylmyydestä vähemmän.

RUUMIINRAKENNE

lihakset mies vs. nainenLihakset ovat äärimmäisiä sisäisiä lämmittimiä. Lihakset polttavat rasvoja ja sokereita vapauttaen lämpöä. Mitä enemmän lihaksia → mitä enemmän palamista → mitä enemmän lämpöä. Miehet ovat tässä suhteessa yleensä etulyöntiasemassa, sillä heillä on luonnostaan enemmän lihasmassaa kuin naisilla.

Entä rasvaprosenttisi? Rasva eristää ja siten vähentää kylmyyden todennäköisyyttä. Jossain määrin tämä on totta, ja ohut rasvakerros auttaa varmasti säilyttämään kehon lämmön. Rasva ei kuitenkaan kuumene, joten tärkeintä on edelleen lisätä lihasmassaa. Sitä paitsi lämpimiin käsiin ei tarvita ylimääräistä rasvaa, koska sitä ei ole sormissa.

LIIKKUMINEN

kuntoilu kuntosalillaKehosi on tehty liikkumaan. Nykyään istumme yhä useammin ja pidempään paikallamme laitteiden takana. Työskentelyyn tietokoneella, viihteeseen tabletilla, puhelimella tai televisiossa. Ja ehkä haluat vapaa-ajallasi lukea kirjaa tai loikoilla ihanina kesäpäivinä. Siinä ei ole mitään väärää, mutta se ei hyödytä verenkiertoa.

Ehkä sinäkin olet alkanut liikkua vähemmän huomaamatta? Jos näin on, 1-2 tuntia kuntosalilla ei auta.

On tärkeää liikkua mahdollisimman paljon aterioiden välillä päivän aikana. Kokeile pyöräillä töihin, jos voit, nouse säännöllisesti kävelemään korttelin ympäri, vaikka vain vedenkeittimelle, käytä portaita hissin sijasta, ota tavaksi kävellä korttelin ympäri lounastauolla tai päivällisen jälkeen.

UNEN PUUTE

nainen, jolla on univajeKehosi viilenee, kun on aika mennä nukkumaan. Nukutko liian vähän ja olet yliväsynyt? Silloin on usein kylmä. Miksi itse asiassa viilennät, kun olet väsynyt?

Tämä on kehosi kätevä temppu. Kehosi kehottaa sinua etsimään lämpimän paikan, jossa levätä. Lämmin kohta on tärkeä, koska nukkuessasi kehosi sisäinen lämpö yrittää päästä ulos. Se menee ihon läpi. Siksi ihon verenkierto lisääntyy merkittävästi nukkuessa. Jos nukut kylmässä ympäristössä, kehosi voi jäähtyä liikaa. Nukkuminen lämpimän peiton alla viileässä ympäristössä, jossa on raitista ilmaa, on parasta.

Etkö ole hyvä nukkuja? Tutustu sitten alla oleviin vinkkeihin, jotka parantavat unta, levännyttä kehoa ja siten lämpimiä käsiä:

 • Kylmien käsien ja jalkojen kanssa on mahdotonta nukahtaa mukavasti, joten ota lämmin kylpy ennen nukkumaanmenoa, ota kuumavesipullo mukaan nukkumaan tai käytä sähkösukkia tai sähköpeittoa.   
 • Ota magnesiumtabletti 2 tuntia ennen nukkumaanmenoa, erityisesti stressin ja suuremman kehon kuormituksen aikana voit hyötyä tästä suuresti.
 • Pidä säännöllisesti lyhyitä taukoja päivän aikana.
 • Käytä hienoa, pehmeää uninaamiota. Tämä ei ainoastaan auta estämään valoa, vaan myös hellävarainen silmiin kohdistuva paine on mukavaa.
 • Käytä korvatulppia, esim. hienoja, pehmeitä vahapalloja.
 • Nukutko yhdessä sängyssä? Käyttäkää kumpikin erillistä pussilakanaa, jotta ette herää toistenne vatvomiseen ja kääntelyyn.
 • Lue ennen nukkumaanmenoa rentouttava kirja ja kuvittele, miten tarina päättyy, kun nukahdat. Pian olet poissa.
 • Tee rentoutusharjoituksia ennen nukkumaanmenoa, kehosi tuntuu rauhallisemmalta, kun olet venytellyt ja venyttänyt lihaksia hieman.
 • Kuuntele meditaatiota tai laita soimaan rauhoittavaa unimusiikkia. Kaikki löytyvät Youtubesta.

nukkumisvinkkejä

RAYNAUD’N ILMIÖ

Raynaud'n taudin oireRaynaud’n ilmiölle tyypillistä on kylmät kädet ja jalat. Verisuonten äkillisen supistumisen seurauksena (kylmyys, stressi tai tietyt tunteet) verenkierto kehossa vähenee.

Kädet ja jalat ovat verenkiertoelimistön päässä, joten elimistöllä on eniten vaikeuksia saada veri kulkemaan sormiin ja varpaisiin asti.  

Raynaud’n taudissa sormet ja varpaat muuttuvat ensin valkoisiksi, sitten sinisiksi ja sitten violeteiksi tai punaisiksi. Voit tehdä Raynaudin itsetestin tarkistaaksesi, onko sinulla mahdollisesti tämä sairaus.

SQUARE

kilpirauhanenKilpirauhasen vajaatoiminnan yleisimpiä oireita ovat verenpaineongelmat. Heikentynyt verenkierto tarkoittaa, että kylmät kädet vaikuttavat nopeasti. Syy voi olla perinnöllinen, mutta myös stressi, laihdutusruokavalio tai tiettyjen vitamiinien ja kivennäisaineiden puute voivat vaikuttaa asiaan.

Kärsitkö kylmyyden lisäksi myös hauraista kynsistä, kuivasta ihosta, (lievästä) masennuksesta, nivelkivuista, huonosta unesta ja kyvyttömyydestä ajatella ja toimia nopeasti? Silloin on tärkeää soittaa yleislääkärillesi.

ICE SHORT

rautaa sisältävä ruokaRauta varmistaa hemoglobiinin tuotannon, joka on aine, joka puolestaan varmistaa punasolujen tuotannon. Ja kyllä, punasolut ovat tärkeitä, koska ne kuljettavat happea veressä. Tämän puute voi aiheuttaa monenlaisia oireita. Tärkein niistä on väsymys, mutta saatat myös nähdä kalpeutta, kärsiä hengenahdistuksesta, sydämentykytyksestä ja kylmistä käsistä ja jaloista.

Joka viides kuukautisia käyttävä nainen kärsii anemiasta. Kiinnitä siis huomiota ruokavalioosi. Rautaa on pääasiassa lihassa ja kalassa, joten kasvissyöjien ja vegaanien on erityisen tärkeää tarkkailla raudan saantia. Syö paljon palkokasveja, pähkinöitä, omenasiirappia ja vihanneksia, kuten pinaattia, lehtikaalia, punajuurta, parsaa, parsakaalia ja rucolaa. C-vitamiini parantaa raudan imeytymistä, kalsium estää raudan imeytymistä. Joten hedelmäpala aterian yhteydessä on hyvä idea!

B12-VAJAUS

vitamiinit

B12-vitamiini auttaa myös valmistamaan punasoluja. B12:n puute voi aiheuttaa monenlaisia epämiellyttäviä oireita, kuten yleistä väsymystä, tasapaino-ongelmia, keskittymisvaikeuksia, pistelyä ja joskus kylmiä käsiä ja jalkoja.

B12-vitamiinia on pääasiassa eläinperäisissä tuotteissa. Siis lihaa ja kalaa, mutta myös munia ja maitoa. B12:ta on myös kuivatuissa merilevissä ja levissä, mutta ne eivät imeydy helposti elimistöön.

Kasvissyöjille ja vegaaneille B12-lisäravinteen ottaminen on siis välttämätöntä.

Ratkaisu kylmiin käsiin

Tunnemme myötätuntoa sinua kohtaan, ei ole hauskaa kärsiä usein kylmistä käsistä. Siksi olemme listanneet parhaat ratkaisut ja vinkit sinulle. Oletko valmis? Sieltä he tulevat:

5 parasta vinkkiä lämpimiin käsiin

1. Liikettä!

Kaikki yksinkertaiselta kuulostava ei ole yksinkertaista, mutta tässä tapauksessa se on sitä. Kehosi on luotu liikkumaan, ja kaikki liike on tärkeää. Joudutko istumaan työpöydän ääressä pitkään? Nouse säännöllisesti ylös ja käy kävelyllä tai tee harjoituksia, mikä on myös hyvä keino puhdistaa päätäsi.

2. Työstä lihasmassaa

Ja jos alat harrastaa enemmän liikuntaa, muista, että treenaamalla lihaskuntoa lyöt kaksi kärpästä yhdellä iskulla: sen lisäksi, että olet lämpimämpi hetkessä, myös mitä enemmän lihasmassaa, sitä enemmän polttoa (ja siten lämpöä), joka tapahtuu kehossasi jopa levossa.

3. Investoi lämmitettävät hanskat

Useimmat vinkit lämpimiin käsiin eivät toimi lyhyellä aikavälillä. Mutta tässä on. Jos haluat heti lämpimät kädet, investoi hienoihin lämmitettävät hanskat . Paina painiketta, ja 30 sekunnin kuluessa nautit herkullisesta, rauhoittavasta lämmöstä. Haluatko tietää lisää? Lue sitten nopeasti tämän luettelon alta.

4. Tutki ruokavaliotasi

Varmista, että ruokavaliosi sisältää riittävästi rautaa ja B12-vitamiinia. Nämä aineet varmistavat punasolujen tuotannon ja ovat siten erittäin tärkeitä hapen kuljettamisen kannalta veressäsi. Ja lopulta lämpimät kädet.

5. Nuku, nuku, zzz…

Levännyt keho on lämpimämpi, joten…. ryömi villan alle extra aikaisin tänä iltana paksujen (lämmitettyjen) sukkien kanssa, hyvät yöunet tekevät ihmeitä! Haluatko tietää lisää? Lue lisää kylmyyden ja väsymyksen välisestä suhteesta tästä blogiartikkelista.

Lämmitettävät hanskat

Etkö ole koskaan kuullut siitä? Se voi olla totta, koska tämä tuote ei ole ollut markkinoilla kovin pitkään. Kehittyneiden suunnittelumenetelmien avulla on nyt mahdollista sisällyttää käsineisiin erittäin joustavia, ohuita lämpöjohtimia, jotka tuottavat tehokasta lämpöä mahdollisimman ohuella akulla.

Ne ovat siis ihanan mukavat ja erittäin helppokäyttöiset. Paina painiketta ja 30 sekunnin kuluessa käsine on lämmennyt. Lämpöjohtimet sijaitsevat jokaisen sormen yläpuolella ja kämmenselässä.

Voit siis tarttua mihinkään huoletta, kun käytät käsinettäsi, ilman pelkoa siitä, että jotain rikkoutuu.

Ovatko lämmitettävät hanskat vain hiihtäjille? Ei todellakaan. Valikoimastamme löydät ohuet erikoiskäsineet, jotka ovat ihanteelliset kodin sisällä ja sen ympäristössä. Käytä niitä esimerkiksi katsoessasi suosikkisarjaasi, siivotessasi tai kävellessäsi. Näitä ohuita handskar voidaan käyttää myös aluskäsineinä omien käsineiden alla.

Lämmitettävät hanskat HeatPerformance® INDOOR

159.95

Erittäin ohuet HeatPerformance®-hanskat sisäkäyttöön. Valmistettu miellyttävän pehmeästä ja joustavasta kankaasta.

 • Kuinka ihanaa: voit nauttia lämpimistä käsistä samalla kun rentoudut sohvallasi.
 • Tai käytä niitä ansaitsemallasi tauolla, jonka vietät tällä kertaa ulkona. Puutarhassa tai parvekkeella voit nauttia kevään tai syksyn auringonpaisteesta ilman kylmiä käsiä.
 • Voit käyttää näitä ohuita hanskoja myös lämmitettyinä alushanskoina omien käsineittesi alla.
 • ● Ohut kangas antaa sormiesi liikkua vapaasti rajoittamatta toimintakykyäsi.
 • ● Koska lämmönjohtimet ovat ulkopinnalla, voit tarttua mihin tahansa ilman pelkoa käsineiden rikkoutumisesta.

Epäiletkö? Lisää vertailutaulukkoon

Tuotetunnus (SKU): GLOVE-HP-INDOOR Osasto: Avainsana tuotteelle
Lue lisää

Lämmitettävät alushanskat HeatPerformance® THIN

Alkuperäinen hinta oli: €159.95.Nykyinen hinta on: €127.96.

Monipuoliset HeatPerformance®-alushanskat on valmistettu miellyttävästä pehmeästä, joustavasta ja vedenpitävästä materiaalista.

 • Voit käyttää näitä lämmitettäviä alushanskoja omien hiihto- tai moottoripyöräkäsineittesi alla.
 • Kuitenkin, jos sinulle tulee liian kuuma kaksilla käsineillä, voit käyttää aluskäsineitä myös ilman toisia päällyshanskoja. .
 • Sopii hyvin kylmiin sisätiloihin ja pihatöihin. Myös Raynaund’n tautia sairastaville.
 • Ohut kangas takaa hyvän joustavuuden, eikä rajoita missään aktiviteeteissa.

Epäiletkö? Lisää vertailutaulukkoon

Tuotetunnus (SKU): HSHP-THIN Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,
Lue lisää

Lämmitettävät pyöräilyhanskat HeatPerformance® ALLROUND

149.95

Pyöräiletkö usein syksyllä, talvella tai raikkaassa ilmassa keväällä? Kaikki sujuu hyvin, mutta pian kätesi alkavat kylmettyä. On kuitenkin sen verran lämmin, ettet halua käyttää paksuja käsineitä. Siksi suunnittelimme nämä monipuoliset, joustavat, lämmitettävät hanskat, joissa on hyvä pito ja ohut akku. Paina painiketta ja 30 sekunnissa tunnet, kuinka lämpö leviää sormiesi ja kämmenselkäsi ympärille, jopa 65ºC:een.

 • Valmistettu TPU:n ja neopreenin sekoituksesta; suojaa optimaalisesti kylmyydeltä, tuulelta ja kosteudelta.
 • Halutessasi käyttää kyseistä mallia kylmemmällä säällä, ne sopivat omien hansikkaidesi alle.
 • Mukavuus otettu huomioon: peukalon ja etusormen yläosa on viimeistelty kosketusnäyttökankaalla, joka mahdollistaa älypuhelimesi käytön myös hanskat kädessä.

Epäiletkö? Lisää vertailutaulukkoon

Tuotetunnus (SKU): HSHP-INDOOR Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,
Lue lisää

Pyöräilijöille, skoottereilla liikkujille, maastopyöräilijöille, golffareille, ratsastajille, retkeilijöille ja kalastajille on kehitetty paksummat käsineet.

Lämmitettävät hanskat HeatPerformance® NATURE – konjakki

169.95

Ylelliset HeatPerformance®-käsineet konjakin värisinä. Näillä hanskoilla et ainoastaan saa ihanan lämpimiä käsiä, vaan myös paljon pitoa, liikkumisvapautta ja mukavan lisäasusteen, joka täydentää hyvin asuasi. Tuotteiden ulkonäkö miellyttää myös silmiä! : )

 • Kaunista, joustavaa ja kestävää vuohennahkaa.
 • Napin painalluksella jo 30:ssä sekunnissa voit nauttia rauhoittavasta lämmöstä sormiesi ja kämmeniesi ympärillä. Hanska lämpiää jopa 65ºC:een korkeimmalla lämpöasetuksella.
 • Täydellinen hanska talvikävelylle rannalla ja metsissä, sekä ihanteellinen ratsastuskäsine.

Epäiletkö? Lisää vertailutaulukkoon

Tuotetunnus (SKU): HSHP-NATURE-01CON Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,
Lue lisää

Äärimmäisimpiin sääolosuhteisiin tai moottoripyöräilijöille kannattaa valita HeatPerformance PRO -käsineet, jotka ovat kaikkein paksuimmat käsineet, jotka pitävät sinut lämpimänä jopa -25 asteessa.

Haluatko tietää lisää lämmitetyistä käsineistämme? Tältä sivulta löydät yleiskatsauksen hanskakohtaisista ominaisuuksista: lämmitettävien käsineidemme ominaisuudet.