kylmät kädet

Haluaisitko mieluummin nostaa lämmitystä asteen verran koko ajan? Ovatko kädet kylmät jo tunnin työpöydän ääressä istumisen jälkeen? Entä haluatko mieluummin kietoa kätesi teekupin ympärille lämmittääksesi niitä? Et ole ainoa. Tutkimusten mukaan 31 prosenttia naisista ja 6-7 prosenttia miehistä kärsii säännöllisesti kylmistä käsistä. 

Haluat tietysti tietää, miten päästä eroon tästä mahdollisimman pian. Mutta ensin kerromme hieman lisää sen alkuperästä ja syystä. Kuka tietää, saatat kärsiä jostakin perussairaudesta, sillä loppujen lopuksi ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito!

Miten kylmät kädet syntyvät?

Kylmät kädet tai kylmät jalat, kaikki liittyy huonoon verenkiertoon. Verenkierron heikkeneminen voi johtua verisuoni-, reuma- tai kilpirauhashäiriöstä, autoimmuunisairaudesta tai Raynaud’n oireesta. Useimmissa tapauksissa ei kuitenkaan ole mitään vikaa, ja kärsit vain huonosta verenkierrosta, koska on kylmä. 

Kun on kylmä, kehosi ensimmäinen reaktio on suojella elintärkeitä elimiäsi, kuten sydäntäsi ja keuhkojasi, ja pitää ne lämpiminä. Valitettavasti tämä tapahtuu muun kehon verenkierron kustannuksella, ja huomaat sen ensimmäisenä raajoissa eli varpaissa ja sormissa. 

Miksi palelen aina niin nopeasti?

Kerroimme juuri, että verenkierrolla on suuri merkitys. Jos veresi kiertää kunnolla, et kärsi kylmistä sormista. Mutta miksi joidenkin verenkierto on heikentynyt ja toisten verenkierto on hyvä? Ensinnäkin tämä liittyy siihen, oletko mies vai nainen. Naiset todella ovat todennäköisemmin kylmiä. Tutkimusten mukaan naisten ihanteellinen työskentelylämpötila on 24-25 astetta ja miesten 21,5-22,5 astetta. Syynä ovat erilaiset hormonit ja ruumiinrakenne. Haluatko tietää, millaista se on? Tarkista sitten alla olevat välilehdet. Löydät myös muita mahdollisia syitä, miksi sinulla on taipumus kylmiin käsiin. 

Aiheuttaa kylmät kädet

HORMONITASAPAINO

estrogeenitaso nainenEnsinnäkin naisilla on erilaiset hormonit kuin miehillä. Estrogeenihormoni tekee kapillaareista herkempiä lämpötilalle. Syklin aikana on siis todennäköisempää, että sinulla on kylmät kädet tiettyinä aikoina. Vaihdevuodet eivät ole asia, jota naiset yleensä odottavat innolla, mutta siinä on pieni hyvä puoli: koska elimistösi tuottaa vaihdevuosien jälkeen noin 60 prosenttia vähemmän estrogeenia, kärsit kylmyydestä vähemmän.

RUUMIINRAKENNE

lihakset mies vs. nainenLihakset ovat äärimmäisiä sisäisiä lämmittimiä. Lihakset polttavat rasvoja ja sokereita vapauttaen lämpöä. Mitä enemmän lihaksia → mitä enemmän palamista → mitä enemmän lämpöä. Miehet ovat tässä suhteessa yleensä etulyöntiasemassa, sillä heillä on luonnostaan enemmän lihasmassaa kuin naisilla.

Entä rasvaprosenttisi? Rasva eristää ja siten vähentää kylmyyden todennäköisyyttä. Jossain määrin tämä on totta, ja ohut rasvakerros auttaa varmasti säilyttämään kehon lämmön. Rasva ei kuitenkaan kuumene, joten tärkeintä on edelleen lisätä lihasmassaa. Sitä paitsi lämpimiin käsiin ei tarvita ylimääräistä rasvaa, koska sitä ei ole sormissa.

LIIKKUMINEN

kuntoilu kuntosalillaKehosi on tehty liikkumaan. Nykyään istumme yhä useammin ja pidempään paikallamme laitteiden takana. Työskentelyyn tietokoneella, viihteeseen tabletilla, puhelimella tai televisiossa. Ja ehkä haluat vapaa-ajallasi lukea kirjaa tai loikoilla ihanina kesäpäivinä. Siinä ei ole mitään väärää, mutta se ei hyödytä verenkiertoa.

Ehkä sinäkin olet alkanut liikkua vähemmän huomaamatta? Jos näin on, 1-2 tuntia kuntosalilla ei auta.

On tärkeää liikkua mahdollisimman paljon aterioiden välillä päivän aikana. Kokeile pyöräillä töihin, jos voit, nouse säännöllisesti kävelemään korttelin ympäri, vaikka vain vedenkeittimelle, käytä portaita hissin sijasta, ota tavaksi kävellä korttelin ympäri lounastauolla tai päivällisen jälkeen.

UNEN PUUTE

nainen, jolla on univajeKehosi viilenee, kun on aika mennä nukkumaan. Nukutko liian vähän ja olet yliväsynyt? Silloin on usein kylmä. Miksi itse asiassa viilennät, kun olet väsynyt?

Tämä on kehosi kätevä temppu. Kehosi kehottaa sinua etsimään lämpimän paikan, jossa levätä. Lämmin kohta on tärkeä, koska nukkuessasi kehosi sisäinen lämpö yrittää päästä ulos. Se menee ihon läpi. Siksi ihon verenkierto lisääntyy merkittävästi nukkuessa. Jos nukut kylmässä ympäristössä, kehosi voi jäähtyä liikaa. Nukkuminen lämpimän peiton alla viileässä ympäristössä, jossa on raitista ilmaa, on parasta.

Etkö ole hyvä nukkuja? Tutustu sitten alla oleviin vinkkeihin, jotka parantavat unta, levännyttä kehoa ja siten lämpimiä käsiä:

 • Kylmien käsien ja jalkojen kanssa on mahdotonta nukahtaa mukavasti, joten ota lämmin kylpy ennen nukkumaanmenoa, ota kuumavesipullo mukaan nukkumaan tai käytä sähkösukkia tai sähköpeittoa.   
 • Ota magnesiumtabletti 2 tuntia ennen nukkumaanmenoa, erityisesti stressin ja suuremman kehon kuormituksen aikana voit hyötyä tästä suuresti.
 • Pidä säännöllisesti lyhyitä taukoja päivän aikana.
 • Käytä hienoa, pehmeää uninaamiota. Tämä ei ainoastaan auta estämään valoa, vaan myös hellävarainen silmiin kohdistuva paine on mukavaa.
 • Käytä korvatulppia, esim. hienoja, pehmeitä vahapalloja.
 • Nukutko yhdessä sängyssä? Käyttäkää kumpikin erillistä pussilakanaa, jotta ette herää toistenne vatvomiseen ja kääntelyyn.
 • Lue ennen nukkumaanmenoa rentouttava kirja ja kuvittele, miten tarina päättyy, kun nukahdat. Pian olet poissa.
 • Tee rentoutusharjoituksia ennen nukkumaanmenoa, kehosi tuntuu rauhallisemmalta, kun olet venytellyt ja venyttänyt lihaksia hieman.
 • Kuuntele meditaatiota tai laita soimaan rauhoittavaa unimusiikkia. Kaikki löytyvät Youtubesta.

nukkumisvinkkejä

RAYNAUD’N ILMIÖ

Raynaud'n taudin oireRaynaud’n ilmiölle tyypillistä on kylmät kädet ja jalat. Verisuonten äkillisen supistumisen seurauksena (kylmyys, stressi tai tietyt tunteet) verenkierto kehossa vähenee.

Kädet ja jalat ovat verenkiertoelimistön päässä, joten elimistöllä on eniten vaikeuksia saada veri kulkemaan sormiin ja varpaisiin asti.  

Raynaud’n taudissa sormet ja varpaat muuttuvat ensin valkoisiksi, sitten sinisiksi ja sitten violeteiksi tai punaisiksi. Voit tehdä Raynaudin itsetestin tarkistaaksesi, onko sinulla mahdollisesti tämä sairaus.

SQUARE

kilpirauhanenKilpirauhasen vajaatoiminnan yleisimpiä oireita ovat verenpaineongelmat. Heikentynyt verenkierto tarkoittaa, että kylmät kädet vaikuttavat nopeasti. Syy voi olla perinnöllinen, mutta myös stressi, laihdutusruokavalio tai tiettyjen vitamiinien ja kivennäisaineiden puute voivat vaikuttaa asiaan.

Kärsitkö kylmyyden lisäksi myös hauraista kynsistä, kuivasta ihosta, (lievästä) masennuksesta, nivelkivuista, huonosta unesta ja kyvyttömyydestä ajatella ja toimia nopeasti? Silloin on tärkeää soittaa yleislääkärillesi.

ICE SHORT

rautaa sisältävä ruokaRauta varmistaa hemoglobiinin tuotannon, joka on aine, joka puolestaan varmistaa punasolujen tuotannon. Ja kyllä, punasolut ovat tärkeitä, koska ne kuljettavat happea veressä. Tämän puute voi aiheuttaa monenlaisia oireita. Tärkein niistä on väsymys, mutta saatat myös nähdä kalpeutta, kärsiä hengenahdistuksesta, sydämentykytyksestä ja kylmistä käsistä ja jaloista.

Joka viides kuukautisia käyttävä nainen kärsii anemiasta. Kiinnitä siis huomiota ruokavalioosi. Rautaa on pääasiassa lihassa ja kalassa, joten kasvissyöjien ja vegaanien on erityisen tärkeää tarkkailla raudan saantia. Syö paljon palkokasveja, pähkinöitä, omenasiirappia ja vihanneksia, kuten pinaattia, lehtikaalia, punajuurta, parsaa, parsakaalia ja rucolaa. C-vitamiini parantaa raudan imeytymistä, kalsium estää raudan imeytymistä. Joten hedelmäpala aterian yhteydessä on hyvä idea!

B12-VAJAUS

vitamiinit

B12-vitamiini auttaa myös valmistamaan punasoluja. B12:n puute voi aiheuttaa monenlaisia epämiellyttäviä oireita, kuten yleistä väsymystä, tasapaino-ongelmia, keskittymisvaikeuksia, pistelyä ja joskus kylmiä käsiä ja jalkoja.

B12-vitamiinia on pääasiassa eläinperäisissä tuotteissa. Siis lihaa ja kalaa, mutta myös munia ja maitoa. B12:ta on myös kuivatuissa merilevissä ja levissä, mutta ne eivät imeydy helposti elimistöön.

Kasvissyöjille ja vegaaneille B12-lisäravinteen ottaminen on siis välttämätöntä.

Ratkaisu kylmiin käsiin

Tunnemme myötätuntoa sinua kohtaan, ei ole hauskaa kärsiä usein kylmistä käsistä. Siksi olemme listanneet parhaat ratkaisut ja vinkit sinulle. Oletko valmis? Sieltä he tulevat:

5 parasta vinkkiä lämpimiin käsiin

1. Liikettä!

Kaikki yksinkertaiselta kuulostava ei ole yksinkertaista, mutta tässä tapauksessa se on sitä. Kehosi on luotu liikkumaan, ja kaikki liike on tärkeää. Joudutko istumaan työpöydän ääressä pitkään? Nouse säännöllisesti ylös ja käy kävelyllä tai tee harjoituksia, mikä on myös hyvä keino puhdistaa päätäsi.

2. Työstä lihasmassaa

Ja jos alat harrastaa enemmän liikuntaa, muista, että treenaamalla lihaskuntoa lyöt kaksi kärpästä yhdellä iskulla: sen lisäksi, että olet lämpimämpi hetkessä, myös mitä enemmän lihasmassaa, sitä enemmän polttoa (ja siten lämpöä), joka tapahtuu kehossasi jopa levossa.

3. Investoi lämmitettävät hanskat

Useimmat vinkit lämpimiin käsiin eivät toimi lyhyellä aikavälillä. Mutta tässä on. Jos haluat heti lämpimät kädet, investoi hienoihin lämmitettävät hanskat . Paina painiketta, ja 30 sekunnin kuluessa nautit herkullisesta, rauhoittavasta lämmöstä. Haluatko tietää lisää? Lue sitten nopeasti tämän luettelon alta.

Tutki ruokavaliotasi

Varmista, että ruokavaliosi sisältää riittävästi rautaa ja B12-vitamiinia. Nämä aineet varmistavat punasolujen tuotannon ja ovat siten erittäin tärkeitä hapen kuljettamisen kannalta veressäsi. Ja lopulta lämpimät kädet.

Nuku, nuku, zzz…

Levännyt keho on lämpimämpi, joten…. ryömi villan alle extra aikaisin tänä iltana paksujen (lämmitettyjen) sukkien kanssa, hyvät yöunet tekevät ihmeitä!

Lämmitettävät hanskat

Etkö ole koskaan kuullut siitä? Se voi olla totta, koska tämä tuote ei ole ollut markkinoilla kovin pitkään. Kehittyneiden suunnittelumenetelmien avulla on nyt mahdollista sisällyttää käsineisiin erittäin joustavia, ohuita lämpöjohtimia, jotka tuottavat tehokasta lämpöä mahdollisimman ohuella akulla.

Ne ovat siis ihanan mukavat ja erittäin helppokäyttöiset. Paina painiketta ja 30 sekunnin kuluessa käsine on lämmennyt. Lämpöjohtimet sijaitsevat jokaisen sormen yläpuolella ja kämmenselässä.

Voit siis tarttua mihinkään huoletta, kun käytät käsinettäsi, ilman pelkoa siitä, että jotain rikkoutuu.

Ovatko lämmitettävät hanskat vain hiihtäjille? Ei todellakaan. Valikoimastamme löydät ohuet erikoiskäsineet, jotka ovat ihanteelliset kodin sisällä ja sen ympäristössä. Käytä niitä esimerkiksi katsoessasi suosikkisarjaasi, siivotessasi tai kävellessäsi. Näitä ohuita handskar voidaan käyttää myös aluskäsineinä omien käsineiden alla.

Lämmitettävät aluskäsineet HeatPerformance® INDOOR

159.95

Erittäin ohuet HeatPerformance®-käsineet sisäkäyttöön, miellyttävän pehmeää ja joustavaa kangasta.

 • Se on rentoa nautintoa lämpimillä käsillä sohvalla vietetyn illan aikana.
 • Tai käytä niitä hyvin ansaitsemallasi tauolla, jonka viet tästä lähtien ulkona. Puutarhassa tai parvekkeella voit nauttia kevään tai syksyn auringonpaisteesta ilman kylmiä käsiä.
 • Voit käyttää näitä ohuita käsineitä myös lämmitettyinä aluskäsineinä omien käsineiden alla.
 • Ohut kangas antaa sormiesi liikkua helposti eikä se rajoita sinua.
 • Koska lämpöjohtimet ovat ulkopinnalla, näillä käsineillä voit tarttua ja nostaa mitä tahansa ilman huolta käsineen vahingoittumisesta.
Tuotetunnus (SKU): GLOVE-HP-INDOOR Osasto:
Lue lisää

Lämmitetyt aluskäsineet HeatPerformance® THIN

159.95

Monipuoliset HeatPerformance®-aluskäsineet miellyttävän pehmeästä ja joustavasta vedenpitävästä materiaalista.

 • Käytä näitä lämmitettyjä aluskäsineitä omien hiihto- tai moottoripyöräkäsineiden alla.
 • Eikö ulkona ole tarpeeksi kylmä paksujen pehmustettujen käsineiden kanssa? Käytä niitä sitten tavallisina ohuina käsineinä.
 • Voidaan käyttää myös kotona ja kodin ympärillä, esimerkiksi Raynaud’n tautia sairastaville.
 • Ohut kangas antaa sormiesi liikkua helposti eikä se rajoita sinua.
Tuotetunnus (SKU): HSHP-THIN Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,
Lue lisää

Lämmitettävät pyöräilyhanskat HeatPerformance® ALLROUND

149.95

Pyöräiletkö syksyllä, maastopyöräiletkö tai pyöräiletkö talvella, haukotko raitista ilmaa keväällä, mutta on vain vähän liian kylmä? Sitten et tietenkään halua käyttää paksuja käsineitä. Siksi suunnittelimme nämä monipuoliset, joustavat käsineet, joissa on hyvä pito ja ohut akku. Paina painiketta, ja 30 sekunnin kuluessa tunnet, kuinka lämpö leviää sormiesi ja kämmenselkäsi ympärille, jopa 65ºC korkeimmalla asetuksella.

 • Valmistettu TPU:n ja neopreenin sekoituksesta; suojaa optimaalisesti kylmältä, tuulelta ja kosteudelta.
 • Jos haluat silti käyttää sitä kovassa pakkasessa, käytä niitä omien talvihansikkaidesi alla.
 • Myös erittäin mukava: peukalon ja etusormen yläosa on viimeistelty johtavalla kosketusnäyttökankaalla, joten voit käyttää älypuhelintasi hanskat kädessä!
Tuotetunnus (SKU): HSHP-INDOOR Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,
Lue lisää

Pyöräilijöille, skoottereilla liikkujille, maastopyöräilijöille, golffareille, ratsastajille, retkeilijöille ja kalastajille on kehitetty paksummat käsineet.

Lämmitettävät käsineet HeatPerformance® NATURE konjakki

169.95

Ylelliset HeatPerformance®-käsineet viileässä konjakinvärissä. Näillä lämmitetyillä käsineillä sinulla ei ole vain ihanan lämpimät kädet, vaan sinulla on myös paljon pitoa, liikkumisvapautta ja mukava lisävaruste, joka täydentää asuasi. Loppujen lopuksi silmäkin haluaa jotain. : )

 • Kauniisti joustavaa ja kestävää vuohennahkaa.
 • Napin painalluksella voit nauttia rauhoittavasta lämmöstä sormiesi ja kämmenselkäsi ympärillä 30 sekunnissa, jopa 65ºC:n lämpötilaan asti alhaisimmalla asetuksella.
 • Täydellinen hanska talvikävelylle rannalla tai metsässä sekä ihanteellinen ratsastuskäsine.
Tuotetunnus (SKU): HSHP-NATURE-01CON Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,
Lue lisää

Äärimmäisimpiin sääolosuhteisiin tai moottoripyöräilijöille kannattaa valita HeatPerformance PRO -käsineet, jotka ovat kaikkein paksuimmat käsineet, jotka pitävät sinut lämpimänä jopa -25 asteessa.

Haluatko tietää lisää lämmitetyistä käsineistämme? Tältä sivulta löydät yleiskatsauksen hanskakohtaisista ominaisuuksista: lämmitettävien käsineidemme ominaisuudet.