Käsineemme on tehty… maitosilkistä!

Puuvilla, polyesteri, villa, voimme kaikki kuvitella. Mutta maidon puolella? Todennäköisesti et ole koskaan kuullut siitä. Käytämme tätä kangasta HeatPerformance® THIN -lämpökäsineissämme, ja siihen on syynsä. Kerromme sinulle kaiken siitä.

Onko maitosilkki todella valmistettu maidosta?

Kyllä ehdottomasti, ilman maitoa ei maitoa puolella. Maitosilkin valmistamiseksi maito kuoritaan ensin, minkä jälkeen siitä poistetaan kosteus. Jäljelle jäävä maitojauhe hajotetaan ja suodatetaan, jolloin jäljelle jää kaseiini. Tämän jälkeen aine upotetaan emäksiseen liuokseen. Lopulta jäljelle jää kuitukimppu, joka venytetään langaksi. Tämä lanka voidaan kutoa paksuna tai ohuena, t-paitaan tai kankaaseen, jota käytetään lämmitetyissä käsineissämme THIN.

Onko se kestävä tuote?

Meijereiden maitojäte käytetään maitosilkin valmistukseen. Tämä maito olisi muuten heitetty pois. Pelkästään Saksassa menee vuosittain hukkaan 2 tonnia maitoa, koska se ei ole laadultaan kulutukseen sopivaa. Valitettavasti se on kuitenkin suhteellisen kallis kangas. Esimerkkinä mainittakoon, että 1 kg:sta maitokuitua voi valmistaa vain 5-6 t-paitaa. Eikö tämä merkitse teille mitään? Vertailun vuoksi mainittakoon, että yksi kilo polyesteriä maksaa noin yhden euron, mutta yksi kilo maitokuitua maksaa noin 30 euroa. Se on muuten vielä paljon halvempaa kuin silkki, josta maksetaan pian kaksinkertainen hinta.

Tutkijat ja valmistajat työskentelevät parhaillaan ahkerasti kehittääkseen tekniikkaa, joka tekee myös tuotantoprosessista kestävämmän. Valitettavasti näin ei ole nyt. Valmistusprosessissa käytetään kemikaaleja (kuten akryylinitriiliä ja formaldehydiä), jotka voivat olla haitallisia, mikä tapahtuu muuten myös muiden kankaiden, kuten polyesterin ja puuvillan, tuotannossa.

Saksalainen yritys Qmilk on yksi edelläkävijöistä uuden tuotantoprosessin kehittämisessä, jossa ei synny jätettä ja jossa käytetään ainoastaan biohajoavia aineita maitokuidun tuottamiseen. Ne eivät kuitenkaan täsmennä menetelmiä, joita ne käyttävät akryylinitriilin tai formaldehydin välttämiseksi prosessissa. Toivomme joka tapauksessa nopeita tuloksia, jotta 100-prosenttisesti kestävää tuotetta voidaan alkaa käyttää maailmanlaajuisesti.

Mitkä ovat maitosilkin ominaisuudet?

Milky silkki on pehmeä ja sileä materiaali, kangas tuntuu hieman silkiltä. Siitä nimi maitopuoli. Kankaalla on suhteellisen hyvä kosteutta siirtävä ominaisuus, ja sen hengittävyys on parempi kuin silkin. Maitosilkki on myös hypoallergeeninen, mikä puolestaan on hyvä uutinen ihmisille, jotka ovat alttiita allergisille ihoreaktioille.

Lämmitettävät alushanskat HeatPerformance® THIN

Alkuperäinen hinta oli: €159.95.Nykyinen hinta on: €127.96.

Monipuoliset HeatPerformance®-alushanskat on valmistettu miellyttävästä pehmeästä, joustavasta ja vedenpitävästä materiaalista.

  • Voit käyttää näitä lämmitettäviä alushanskoja omien hiihto- tai moottoripyöräkäsineittesi alla.
  • Kuitenkin, jos sinulle tulee liian kuuma kaksilla käsineillä, voit käyttää aluskäsineitä myös ilman toisia päällyshanskoja. .
  • Sopii hyvin kylmiin sisätiloihin ja pihatöihin. Myös Raynaund’n tautia sairastaville.
  • Ohut kangas takaa hyvän joustavuuden, eikä rajoita missään aktiviteeteissa.

Epäiletkö? Lisää vertailutaulukkoon

Tuotetunnus (SKU): HSHP-THIN Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,
Lue lisää

Ja miksi käytimme sitä käsineissämme?

Yksi tärkeimmistä syistä pitää kädet lämpiminä on kosteuden välttäminen. Märät kädet kylmenevät nopeammin. Maitosilkillä on se ominaisuus, että se ei päästä kosteutta ulkoa nopeasti sisään ja päästää kosteutta sisältä nopeasti ulos. Lisäksi kangas tuntuu pehmeältä ja sileältä, ja siinä on mukava ylellinen ulkonäkö.

Kokeiletko sitä? Sähkölämmitteiset käsineemme ovat ohuet ja joustavat, ne sopivat tavallisten käsineiden alle, mutta ovat myös ihanteelliset kaikkiin askareisiin talossa ja sen ympäristössä. Kärsitkö helposti kylmistä käsistä? Sitten tämä on epäilemättä yksi suosikkituotteistasi!

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Vertaa