Mitkä ovat parhaat lämpimät sukat kylmiä jalkoja vastaan?

Lämpimät sukat auttavat ehkäisemään kylmiä jalkoja. Mutta mitkä ovat sitten parhaat sukat, jotka pitävät jalat lämpiminä? Onko olemassa sukkia, jotka lämmittävät kylmiä jalkoja? Entä valitsetko puuvillasta, villasta vai polyesteristä valmistetut sukat?

Vastataksemme kaikkiin näihin kysymyksiin tarkastelemme ensin tarkemmin sukkien valmistuksessa yleisesti käytettäviä materiaalityyppejä.

Sitten annamme sinulle tiiviin johtopäätöksen.

Seuraavaksi olemme esittäneet kunkin toiminnon materiaalityypit selkeässä kaaviossa.

Vastaamme myös kysymykseen, ovatko paksut sukat nyt välttämättä parempia. Mitä mieltä olette?

Ja aivan tämän artikkelin loppuun olemme koonneet parhaat vinkit, joilla voit ehkäistä kylmät jalat. Ja pidä jalat lämpiminä.

Hyvää lukemista!

Materiaalityypit

Tärkeä osa lämpimiä sukkia on tietenkin niiden materiaali. Jokaisella materiaalityypillä on omat ominaisuutensa, jotka voivat vaikuttaa myönteisesti lämpimään sukkaan.

Tämä johtuu siitä, että hyvä lämmin sukka ei ainoastaan pidä hyvin lämpöä, vaan se myös siirtää hikeä pois.

Klikkaamalla alla olevia painikkeita saat lisätietoja sukissa yleisimmin käytettyjen materiaalien ominaisuuksista.

Johtopäätös Materiaali

Kullekin toiminnalle oma sukkansa

Valitse parhaat lämpimät sukat jaloillesi sen mukaan, mihin toimintaan aiot ryhtyä. Onko edessäsi pitkä työpäivä tai aiotko harjoitella intensiivisesti?

LUETELLAAN TÄRKEIMMÄT PÄÄTELMÄT:
  • Kun istut paikallasi pitkään

Vietätkö iltaa sohvalla vai onko sinulla työpäivä edessäsi työpöydän ääressä? Silloin villasukat ovat hyvä idea. Valitse esimerkiksi merinovillaa tai alpakkavillaa. Nämä villat eivät kutita ja pitävät hyvin lämpöä jalkojen ympärillä.

  • Rauhallisina päivinä

Kuten villa, myös akryyli on hyvä lämmöneriste. Toisin kuin villa, akryyli ei pysty sitomaan kosteutta. Kosteus ei myöskään kuljeta akryyliä hyvin. Lyhyesti sanottuna akryylisukat pitävät jalat hyvin lämpiminä, kun istut paikallasi pitkiä aikoja.

  • Intensiivisen harjoituksen aikana

Intensiivisessä liikunnassa villaa ei suositella. Tämä luonnonmateriaali ei pysty poistamaan hikeä kunnolla. Parempi valita sukat, jotka sisältävät Coolmaxia, bambua tai polyesteriä. Tämäntyyppiset materiaalit kykenevät poistamaan kosteutta.

  • Vältä aina

Puuvillasukat on parasta jättää syrjään. Puuvilla ei pidätä lämpöä eikä pysty poistamaan hikeä. Lisäksi puuvillalla on se ominaisuus, että se voitelee nopeasti. Ei siis hyvä valinta, jos kärsit helposti kylmistä jaloista!

  • Erittäin kulutusta kestävä

Polyamidin lisääminen tekee sukasta erityisen kulutuskestävän ja kestävän. Polyamidisukat ovat myös hyvä valinta, jos jalkasi hikoilevat herkästi. Tämä kangas on hyvä kosteudensiirto.

  • Joustava sukka

Elastaanin lisääminen on välttämätöntä, jotta sukka ei purista missään kohtaa ja on mukava käyttää. Ei liikaa, sillä elastaanilla ei ole eristäviä tai kosteutta siirtäviä ominaisuuksia.

Materiaalityypit toiminnoittain

Mitkä sukat pitävät jalkasi parhaiten lämpiminä? Se riippuu siitä, mitä aiot tehdä. Alla olevasta taulukosta voit määrittää, minkä tyyppisiä materiaaleja kannattaa käyttää.

Lang stilzitten

Matig inspanning

Intensieve inspanning

Wol

max 40% 

x

Acryl

max 40%

x

Coolmax

x

Bamboe

x

Polyester

x

Polyamide

x

Elasthaan

max 10%

max 10%

max 10%

Katoen

x

x

x

Tosiasia vai tarua

1. Kierto

  • Tämä haittaa verenkiertoa.

Mitä enemmän verenkierto on estynyt, sitä vähemmän lämmintä verta pääsee jalkoihin.

Lisäksi jaloissa on enimmäkseen pieniä kapillaareja. Toinen syy, miksi verenkierrolla on vaikeuksia päästä näihin päihin.

2. Ilmakerros

  • Lämpimille jaloille on uskomattoman tärkeää luoda ilmakerros sukan ja kengän väliin.

Tässä ilmakerroksessa esimerkiksi bambun tai polyesterin ulkopuolelle poistama kosteus voi haihtua. Jos tätä ilmakerrosta ei ole, kosteus ei pääse minnekään, ja jaloista tulee nopeasti kosteita ja siten kylmiä.

Päätelmä

  • Jos valitset paksumman sukan, käytä sitä yhtä kokoa isommissa kengissä.

Talvikengät, talvivaelluskengät tai hiihtokengät kannattaa ostaa vakiokokoa suurempina, jos aiot käyttää niissä paksuja sukkia.

Lämmittää ja estää kylmät jalat

Kun jalat ovat kylmät, niitä ei ole helppo saada lämpimiksi. Voit tietysti ottaa kuuman jalkakylvyn, mutta… ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito. Tässä tulevat parhaat vinkit lämpimien jalkojen hankkimiseen ja säilyttämiseen:

Tutustu lämmitettyihin sukkiin

UUSI
99.95139.95
99.95139.95
109.95149.95
119.95159.95

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Vertaa