Vinkkejä retkeilyyn kylmällä säällä

Kun aurinko paistaa, astumme mielellämme ulos, ja suuri osa elämästämme tapahtuu ulkona. Mutta kun sää muuttuu ja ulkona on kylmää ja pimeää, ei ole aina helppoa mennä ulos. Tee niin, sillä aktiivinen ulkoilu tarjoaa paljon terveyshyötyjä. Kävely tekee sinusta fiksumman, vahvistaa immuunijärjestelmääsi, alentaa stressitasoasi ja antaa sinulle lisää D-vitamiinia. Näiden vinkkien avulla kävelykengät on paljon helpompi pukea jalkaan myös kylmällä säällä.

Vaellus kylmällä säällä? Näin pidät sen lämpimänä!

Vinkki 1
ÄLÄ JÄÄ KOTIIN Kylmänä.

Kun olet kerran jäähtynyt, on vaikea lämmetä uudelleen. Jopa intensiivisen kävelylenkin aikana, jolloin sykkeesi nousee, et välttämättä tule lämpimäksi, kun ulkona on kylmä.

Jos sisällä on todella kylmä, mene ensin sisälle tekemään esimerkiksi kotitöitä, jotka lämmittävät sinut nopeasti. Onko sinulla kylmät jalat? Lämmitä sitten jalkasi jalkakylvyssä. Kylmiä käsiä voi lämmittää lyhyesti kuuman hanan alla tai lämmittää niitä kuumalla teekupillisella.

Vihje 2
pukeudu kerroksittain

Yhden paksun villapuseron sijasta on parempi pukea päällesi useita ohuita kerroksia. Itse asiassa näiden kerrosten välinen tila toimii eristyskerroksena. Ja myös erittäin kätevä, jos alat hikoilla vaelluksen aikana, on tilaa kosteuden haihtumiselle.

Vältä puuvillaa ja valitse synteettisiä materiaaleja ja villaa. Käytä esimerkiksi synteettisiä lämpövaatteita ensimmäisenä kerroksena. Sen päälle ohut villapusero. Ja sen päälle fleeceliivi. Lopuksi mukava paksu talvitakki, joka on valmistettu softshellistä. Jos ulkona sataa kovaa, valitse mieluummin kovakuoritakki tai käytä mackintoshia tavallisen takin päälle. Kosteus on tuhoisaa lämpimälle keholle.

Vinkki 3
PUE KUUMIA VAATTEITA.

Käytä lämmitettyjä vaatteita. Loogisesti annamme sinulle tämän vinkin. Sivustomme on täynnä lämmitettyjä käsineitä, sukkia ja vaatteita. Silti muutama nopea vinkki pitkää kävelyä varten. Valitse ohuet HeatPerformance® THIN- tai ULTRA THIN -sukat. Nämä sukat varmistavat, että kengissäsi on vielä riittävästi tilaa kosteuden poistamiseen. Jos valitset paksummat sukat, kengät ovat todennäköisesti liian tiukat. Liian kireät jalkineet eivät ainoastaan jätä tilaa hikeä valumaan, vaan ne voivat myös puristaa verisuonia. Silloin verenkiertoa on vielä vaikeampi saada käyntiin.

Jos haluat lämpimät kädet, käytä lämmitettyjä aluskäsineitä omien käsidesi alla tai valitse lämmitetyt vaelluskäsineet, kuten HeatPerformance® NATURE -käsineet. Lisätietoja täältä: Miten lämmitetyt käsineet toimivat?

Vinkki 4
PIDÄ LÄMPÖTILASI KESTÄVÄNÄ

Tiesitkö, että suuri osa lämmöstä häviää pään kautta? Älä siis unohda synteettistä tai villahattua. Mieluiten sellainen, jonka voit vetää mukavasti korvien yli. Jos ulkona on kylmä, voit hieroa kasvojasi vaseliinilla. Tämä estää ihoa jäätymästä ja optimoi ihon kosteutta. Levitä huulille kerros Labelloa kuivumista vastaan. Ja käytä paksua huivia tai kaulaliinaa, jotta kaula ja niska pysyvät lämpiminä.

Vihje 5
vaelluksen aikana

Ota mukaan jotain juotavaa matkan varrelle tai levähdä jossakin kuumaa teetä juodaksesi. On tärkeää juoda riittävästi vettä, jotta kehon prosessit pysyvät hyvin käynnissä. Liian vähäinen veden juominen voi saada sinut palelemaan nopeammin. Myös välipala matkalla on hyvä idea, kuten kaurapatukka tai banaani.

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Vertaa